Comeo

> Mediation

Wat is Mediation?
Bij een verschil van mening of een conflict kunnen emoties hoog oplopen en mensen ‘vastzitten’ in het eigen gelijk. Communiceren met elkaar is dan lastig en vaak zelfs onmogelijk. Als alle betrokkenen bereid en gemotiveerd zijn tot een oplossing te komen, kunt u kiezen voor begeleiding door een mediator. Mediation is het hanteerbaar maken en het oplossen van conflicten met behulp van een professionele en neutrale bemiddelaar. Voor de meeste kwesties is een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Doe de zelftest.

Populair
In de samenleving wint mediation aan populariteit. Mediation is laagdrempelig, werkt snel en in vergelijking met een juridische procedure of een arbitrage zijn de kosten aanzienlijk lager. 

Waarom een psycholoog-mediator?
Deze psycholoog is vanwege haar beroepsachtergrond deskundig in communicatie en onderlinge relaties. Dit kan belangrijk zijn bij allerlei soorten conflicten. De belangen zijn vaak groot en de kosten aanzienlijk. Emoties kunnen dan ook hoog oplopen en rust voor alle partijen essentieel. De psycholoog-mediator is bij uitstek geschikt om u te helpen emotionele rust te hervinden, het conflict te de-escaleren en gezamenlijk een oplossing te vinden, zodat een win-win situatie kan ontstaan voor beide partijen.

Als psycholoog- mediator heeft Carla Bronkhorst een specialisatie gevolgd als Arbeidsmediator, Personen- en familierecht Mediator (www.nmi-mediation.nl) en als Forensisch Mediator ( www.forensischemediation.nl).

Een Forensisch Mediator wordt benoemd door de rechter om op te treden als Deskundige in een rechtszaak en om nader onderzoek te doen bijvoorbeeld een onderzoek naar ouderschap na echtscheiding..